Cimerden ne şikayet edilir?
CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), vatandaşların şikayetlerini, önerilerini ve ihbarlarını iletebilecekleri resmi bir platformdur. Vergi kaçakçılığı şikayetinde bulunmak isteyen herkes bunu CİMER aracılığıyla kolayca yapabilir.
CİMER’e şikayet ettikten sonra ne olur?
Şikayet niteliğindeki başvurularda, CIMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
CİMER hangi konulara bakar?
Millet ile devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturma amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), vatandaşlarımızın dilekçe ve bilgi edinme hakkı başta olmak üzere, devlet politikalarıyla ilgili her konuda görüşlerini ifade edebilecekleri kapsamlı bir hizmet sunuyor.
CİMER şikayetleri işe yarıyor mu?
CİMER, bir otorite gibi davranarak bir görevi yerine getirmez veya doğrudan o otoriteye ulaşarak görevin tamamlanmasını sağlamaz. Talebi ciddi olarak değerlendirirse, o otoriteye ulaşmış olsa bile soruşturma başlatabilir veya uyarı verebilir.
CİMER ceza verir mi?
DMK m. 125) ÖZET Bilgi edinme başvuruları, kamu görevlisi olsun veya olmasın herkes açısından başvuru usulüne tabi olduğundan, üst makamlara başvuran kamu görevlisine rütbe atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.
CİMER’e ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyet şeklinde yapılan başvurularda, CİMER personeli gerekli gördüğü takdirde başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
Cimere şikayet ettiğim kişi beni görebilir mi?
CİMER sistemi, şikâyetçinin kimliğini gizli tutar ve şikâyet konusu kurum veya kuruluşa açıklamaz.
CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?
CIMER şikayetleri gibi şikayetlerde, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceği belirtilmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.
CİMER şikayeti savcılığa gider mi?
CİMER aracılığıyla yapılan ihbar ve şikâyetlerin soruşturulması, yetkili Cumhuriyet savcılığına ve Cumhuriyet savcısının gerekli görmesi halinde kolluk kuvvetlerine intikal ettirilmek suretiyle yapılır.
CİMER neleri kapsar?
CIMER; Vatandaşların her türlü şikayet, talep ve bildirimlerini doğrudan iletebilmelerini sağlayan 2015 yılında başlatılan bir uygulamadır. Vatandaşların dilekçelerinin ilgili uzmanlar tarafından değerlendirilip cevaplandırıldığı uygulama büyük talep görmektedir. CIMER her türlü dilekçeyi işlemektedir.
CİMER’e yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
CIMER’e sunulacak şikayetler ve talepler, gereksiz ayrıntılara girmeden, talep edilen talebi veya şikayeti açık ve öz bir şekilde belirtmelidir. CIMER şikayetinin ve şikayet talebinin açık bir şekilde anlaşılması, talebin veya şikayetin daha hızlı tamamlanmasını sağlayacaktır.
CİMER’e yapılan şikayet eden kişiyi nasıl öğrenebilirim?
Bu bilgiler ışığında www..tr adresi ve e-devlet kapısı üzerinden her zaman sorgulama yapılabiliyor.
Cimere neleri şikayet edebilirim?
CİMER, “katılımcı yönetim” anlayışı çerçevesinde kamu politikalarına ilişkin her türlü görüş ve önerilerinizi dile getirebileceğiniz, dilekçe ve bilgi edinme haklarınızı kullanabileceğiniz bir platformdur.
CİMER şikayet hakkı ne kadar?
CİMER için başvuru kapsamı 3000 karakterle sınırlıdır. Bu konudaki başvurunuz 3000 karakteri aşarsa, başvurunuzun geri kalanını yeni bir başvuruyla tekrar gönderebilirsiniz.
CİMER’e şikayet edince isim gözükür mü?
CİMER’e yöneltilen bilgi ve belgeler (kimlik ve iletişim bilgilerinin açık veya gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi veya makamlarla paylaşılmayacaktır.
CİMER’e yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
CIMER’e yapılabilecek şikayetlerin içeriği konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Vatandaşlar diledikleri veya şikayette bulunmak istedikleri her konuda şikayette bulunabilirler. Talep veya şikayetin konusunun açık, anlaşılır ve kesin bir şekilde belirtilmesi önemlidir.
Cimerden şikayet eden görünür mü?
CİMER’e yöneltilen bilgi ve belgeler (kimlik ve iletişim bilgilerinin açık veya gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi veya makamlarla paylaşılmayacaktır.
Hakkımdaki CİMER şikayetini nasıl öğrenebilirim?
Başvurunuzu .tr veya e-Devlet üzerinden Başvuru Talebi ekranından takip edebilirsiniz. Ayrıca CİMER Çağrı Merkezi’ni (0312 590 20 00 / 0) arayarak başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz.
CİMER’e şikayet edilen öğretmen ceza alır mı?
Madde 10 – Şikâyet hakkını kullanan görevlilere, şikâyetlerinden dolayı ceza verilmez.