Afyon’un meşhur türküleri nelerdir?
Afyonkarahisar ilimizden türkülerimiz. Allı Gelin taş başını koparıyor. Osman Kalay. … dalların arasında ceviz yaprağı. Nezahat Bayram Çınar. … Çatıdan koşan adam, Şahin Gültekin. … Ormana gidiyorum. Çimen İpekçi, Şahin Gültekin. … Hezin, Hezin. Kapıdan girin. … Gazze taşını çatlattılar… Emirdağ birbirine kavuştu… Nasılsın gelin Ümmü? Nasılsın? Daha fazla makale…
Milli kültür türkülerimiz nelerdir?
“Halk şarkıları” kategorisindeki sayfalarFars kızıAda kıyısında bekliyorumAdana Köprüsü’nün başıAğlama, ağlamaAğrı Dağı’nı geçtimAman ver bana bir ataçAltın burun halkasıAman aman nalbantımDaha fazla makale…
Mardinin türküleri nelerdir?
Mardin ilinden türkülerimiz. Tekrar aşık oldum. Hüsamettin Subaşı 03:15. Bahar geldi gül açtı Mehmet Aldaşoğlu. 03:43.Mardin’den kablo çektim. Köksal Coşkun. 03:03.Mardin Peşrevi – Mardin Divani. Tuncay Kemertaş 08:54.Mardin’e gidiyorum. Algül, sen benim kahramanımsın. 04:27.Kirpikleriniz ok şeklinde mi? Hüsamettin Subaşı 03:38.
Halk müziği türküleri nelerdir?
Anadolu’da söylenen halk müziği türleri: Ağıt-Yakım-Sagu.Atışma.Azeri Havası- MahnıBarak.Bozlak.Boğaz Havası: Kadınların boğazdan söylediği. Melody.Epic.SayingDaha fazla makale…
Al fadimem hangi yörenin türküsü?
🤗 Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu, Afyon Emirdağ bölgesinden “Al Fadime’m” türküsünü seslendiriyor.
Afyonkarahisar’ın ilçeleri nelerdir?
Afyonkarahisar İli’nin Merkez, Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, Şuhut ve Sultandağı olmak üzere 18 ilçesi, 107 ili ve 392 köyü bulunmaktadır.
En çok türkü hangi şehirde?
Bu bakımdan türkü sayısı bakımından en fazla türküye sahip olan Sivas ili, şiddet içerikli türkü oranına bakıldığında en az şiddet içerikli türküye sahip olan il konumundadır.
Milli kültürümüze ait olanlar nelerdir?
Ulusal kültürü oluşturan temel unsurlar dil, din, gelenek, sanat, dünya görüşü ve tarihtir. Bu unsurların her biri toplumların sosyal yapılarını, dini inançlarını, edebi eserlerini, ahlaki niteliklerini, düşünce sistemlerini ve mimari yapılarını şekillendirir.
Türkü çeşitleri nelerdir?
Temaya göre şarkılar: Ninniler. Çocuk şarkıları. Doğa şarkıları. Aşk şarkıları. Kahramanlık ve askeri şarkılar. Tören şarkıları. İş şarkıları. Topluluk şarkıları. Daha fazla makale…
Diyarbakır’ın hangi türküleri meşhurdur?
İl il türkülerimiz. Diyarbakır Abdo’nun kaya mezarı. Zülküf Altan. … Ağlama sevgilim, ağlama. Münevver Özdemir. … Sevdayla ağlayanın gözyaşlarını kurutmadın. Mükerrem Kemertaş … Sarı Bülbül Kanat-Gürkan-Özpeker. … Kadeh çevresi yeşildir. Sevgili duyular. … Dar kollu bir ceket isterim. … Arabaya biner ve Seyran’a gider. … Kırk Dağ OvasıDaha fazla makale…
Mardinin eski adı ne?
Mardin adı tarih sahnesine ilk kez 4. yüzyılda Romalı tarihçi Marcellinu tarafından “Maride” adıyla çıkmıştır.
Mersin’in meşhur türküleri nelerdir?
Mersin türküleri. Bu yüksek dağların karları eridi. Musa Eroğlu. ÖNCEKİ. 3:30. Ey kullarım. Yıldız çamı. ÖNCEKİ. 3:26. Her sabah, her sabah. Abdullah Gündüz. ÖNCEKİ. 4:18. Keklik. Sıtkı, Akın. ÖNCEKİ. 3:21. Padişah gülüyor, giyinmiş kuşanmış. ÖNCEKİ. 3:55. Sarı yayla. Musa Eroğlu. ÖNCEKİ. 4:39. Urfani. Yıldız çamı. ÖNCEKİ. 3:50. Tımbıllı Sıtkı Akın. ÖNCEKİ.Diğer makaleler…
En sevilen türküler nelerdir?
Ulaş Göllü Mihriban. Musa Eroğlu. 04:19.Kum gibi. Ahmet Kaya. 04:30.Öyle bir yerdeyim ki. Selda Bağcan, Ahmet Kaya. 05:09.Gel diyorsun (Ugh Ugh), Cem Adrian. 04:46.Ay doğuyor. Cengiz Özkan. 04:33.Kollarını aç ve sarıl bana. Deniz dibi. 04:46.Keklik gibi. Melek Mosso. 04:45.Ruhumdaki acı, Ender Balkır. 06:08.Diğer makaleler…
Türk halk çalgıları nelerdir?
Bağlama, Saz, Divan Saz, Kare Saz, Tanbura, Cura, çöğür, on iki telli, üç telli, Bozo, Bulgarı, ırızva, kopuz vb. Ortalama tekne boyu 22 ila 24 cm arasındadır. Ortalama tekne uzunluğu 38-40 cm’dir.
Neşet Ertaş’ın türküleri nelerdir?
Bunlardan bazıları: Hareli Gelin. Halay Havası, bir kızın on yaşına gelmesi. Şeytanın atına binip yelken açması. Bir Leyla gibi. Sevgiliden daha tatlı bir şey yoktur. Sevgili seninleyken engel koymaz. Gazelle . Daha fazla makale…
Kütahya’nın hangi türküleri meşhurdur?
Kütahya’nın Pınarları Flowır, Meşeden Gel, Hisardan İnmem Diyor, Mezar Arası, Hasılhas Başında, Gediz Pazarı, Elif Dedim, Feracemin Ucu Sırma, Karanfil Oylum Oylum ve Ah Hamamcı en çok söylenen ve meşhur türkülerimizdir.
Uşak’ın türküleri nelerdir?
ŞarkılarımızBen beyaz buğdayım, ben buğdayım. Arpa saman oldu. Ayakları üzerinde duran Mesi var. Ay bulutların içinde. Dudu kuyudan geçti. Ekinler ekilirken. Evlerinin önündeki kuyular. İslam’ın oğlu. Daha fazla makale…
Konya’nın meşhur türküleri nelerdir?
Konya’da il il türkülerimiz. Ayağında sedef kaftan vardı. Kemal Koldaş … Çek devecinin develeri. Bircan Pullukçuoğlu. … Kemal Koldaş’ın elma cipsi … Ermenen keklikleri şarkı söylüyor. Erol Köker. … Soba soba. İyi çocuk. … Gülüm ocak ocak. Ahmet Turan San. … Hana geldim, hana değil. Bircan Pullukçuoğlu. … Gitme Bülbül, gitme, bahar geldi. Diğer yazılar …
Eskişehir’in meşhur türküleri nelerdir?
Eskişehir ilimizden türkülerimiz. Bu dağların belini aşamadım. Celal gel. …Yoldayım. Ali Gürlü …Durnam geliyor, Kona kalkıyor. Celal gel. …Yüzük şekeri. Tülin Berbergil. …Kahveyi kavuruyorlar. Rüstem Avcı …Öte tarafa geçelim. Ali Rıza Gündoğdu. …Padişah da seccadesini köşeye serdi. Şahin Gültekin. …Kalkida Vermis’teki My Martini’nin Kadırgası. Diğer makaleler…